YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Erhan Usta Zamları Değerlendirdi: “Söke söke para topluyorlar”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erhan Usta Zamları Değerlendirdi: “Söke söke para topluyorlar”
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, “İktidara geldiğimizde Kanal İstanbul'un parasını ödemeyeceğimizi anlayınca, gece yarısı zamlarıyla milletten söke söke para topluyorlar” dedi.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, elektrik, doğalgaz, LPG zamları ve Kanal İstanbul hakkında açıklamada bulundu.

Gece yarısında elektriğe yüzde 15 zamdan sonra, konut doğalgazına yüzde 12, sanayi doğalgazına yüzde 20 ve LPG'ye 60 kuruş zam yapıldığını anımsatan Erhan Usta, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidara geldiğimizde Kanal İstanbul'un parasını ödemeyeceğimizi anlayınca, gece yarısı zamlarıyla milletten söke söke para topluyor. Son günlerdeki akaryakıt, elektrik ve doğal zammının yıllık geliri/yükü 60 katrilyon TL'nin üzerindedir” dedi.

MAAŞLAR İYİLEŞTİRİLMELİ

TÜİK'in vatandaşın enflasyonunu yansıtan yeni bir enflasyon hesabı yapması gerektiğini belirten Erhan Usta, "Vatandaşa büyümeden pay verilmezse bu büyüme sadece yandaşların büyümesi olur, bankaların büyümesi olur, sadece belli kesimin yüksek gelirli kesimin büyümesi anlamına gelir. Çalışanların çok önemli bir kısmı milyonlarca emekli açlık sınırının altında maaş alıyorsa o zaman yapılması gereken şey enflasyonun üzerinde bir maaş artışı yapılmalıdır" dedi.

KÇÖ UZATILMALIYDI

İYİ Partili Usta, "Kısa çalışma ödeneği sona erdi. Uzatmaya gidilmedi. Kısa çalışma ödeneğinin durdurulması, işten çıkarılmaların başlaması anlaşılabilir bir şey değil” diyen Erhan Usta, “Marmara beni kurtarın derken, Marmara'ya bakmayıp Kanal İstanbul’la ilgilenmek zaten son derece yanlış olmuştur. Marmara denizi artık ben ölüyorum sinyalleri vermeye başladı. Bizim önerimiz Denizcilik Bakanlığı'nın kurulmasıdır. Kanal İstanbul'a harcanacak paranın yüzde 5'i ile Marmara denizi kurtarılabilir” diye konuştu.

BU RANT PROJESİDİR

Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, “Siyasette söke söke tartışması var. Proje çerçevesinde beş kuruş para ödemeyiz. Cumhurbaşkanı, Türk milletinden mi yanasınız yoksa projenin altına girecek olan uluslararası kuruluşlardan mı yanasınız? Cumhurbaşkanı ‘bu paraları sizden söze söke alırlar’ diyerek tarafını belli etmiştir. Genel Başkanımız Meral Akşener'in dile getirdiği ‘tiksindirici borç’ kavramı var. Bu borcu yapanlar borcu ödemek zorunda kalacaktır. Bu proje bir rant projesidir” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Samsun'dan Seçim Startını Verdi!Önceki Haber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sam...

Davutoğlu Terme’den seslendi: “Her gün servetlerine servet katanlar ortada”Sonraki Haber

Davutoğlu Terme’den seslendi: “Her gün s...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!