Reklamı Geç
Zeynep bastik reklam

Erhan Usta’dan Terme’de esnaf ve çiftçi ziyareti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erhan Usta’dan Terme’de esnaf ve çiftçi ziyareti
İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Terme’de esnaf ve çiftçi ziyaretinde bulundu. Çitçiyle birlikte fındığı patoza veren Erhan Usta, “TMO açıklanan fiyatın uygulanmasını sağlamakla, insanların haklarını ve emeklerini korumakla yükümlüdür” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Terme’de ziyaretlerde bulundu. Terme Dörtyol mevkiinde esnafların misafiri olan Usta, “Ekonomik olarak zor günler geçiren insanlarımızın sorunlarını çözmeye geliyoruz” dedi.

Terme Ziraat Odası Başkanlığını da ziyaret eden Erhan Usta, bölgenin en önemli geçim kaynaklarından biri olan fındık hasadıyla ilgili Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün’den bilgi aldı. Çiftçinin sorunlarını Milletvekili Usta’ya ileten Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, “Şuanda Terme ve diğer ilçelerde fındık tüccarları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2022 yılı fındık alım fiyatının çok altında alım gerçekleştiriyor. Randıman durumuna göre fiyatı değişmekle beraber ortalama 53 – 55 TL arasında TMO’da işlem gören fındık, tüccarda 45 – 47 TL arasından alınıyor. Geçtiğimiz yıllarda TMO ile tüccar arasında yine fiyat farkı vardı ancak fiyat makasının bu kadar açıldığını ilk defa görüyoruz” dedi.

Çiftçi sorunlarının değerlendirildiği ziyarette gübre, akaryakıt, elektrik ve su gibi temel giderlerinin önceki yıllara göre yüzde 100’ün üzerine çıktığı ve üreticinin bu şartlarda zorlandığı ifade edildi. Tarım girdilerinde artış yaşanmasıyla birlikte zirai ve hayvan yetiştiricilerinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyleyen Milletvekili Erhan Usta, gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti.

USTA FINDIĞI PATOZA VERDİ

Erhan Usta son olarak Terme Kozluk Mahallesi’nde fındık işçilerini ziyaret etti. Hasadı tamamlanan ve kurutma işlemi gerçekleşen fındığı işçilerle birlikte patoza veren Erhan Usta, “Fındığı binbir emekle hasat eden çiftçimiz, emeğinin karşılığını alamıyor. TMO açıklanan fiyatın uygulanmasını sağlamakla, insanların haklarını ve emeklerini korumakla yükümlüdür” dedi.

Erhan Usta’nın Terme ziyaretlerinde İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, İYİ Parti Terme İlçe Başkanı Ata Sefer Ayyıldız ve partililer eşlik etti.


Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştıÖnceki Haber

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı

100. Yılda Terme’de Zafer CoşkusuSonraki Haber

100. Yılda Terme’de Zafer Coşkusu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!