Reklamı Geç
amazon avcılar reklam

Ferda Ergün: “Çiftçinin zararı karşılanmalı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ferda Ergün: “Çiftçinin zararı karşılanmalı”
Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, selde mağdur olan çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini ve Salıpazarı Barajı projesinin süratle başlaması gerektiğini söyledi.

Terme’yi vuran sel felaketinde tarım arazilerinde büyük hasarlar meydana geldi. Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, mahsulü zarar gören çiftçilerin tazminat alması gerektiğini vurguladı.

Salıpazarı Barajı’nın bölge halkı için olan önemine değinen Başkan Ferda Ergün, çiftçilerin her yıl endişe duyduğunu ve bu sorunun çözüme kavuşması gerektiğini söyledi.

SALIPAZARI BARAJI HAYATA GEÇİRİLMELİ

Ekolojinin değişmesiyle birlikte Terme ve çevresinde her yıl taşkınların yaşandığını kaydeden Başkan Ferda Ergün, “Yaşadığımız sel felaketleri bizlere bir ders niteliğinde olmalı ancak görüyoruz ki yetkililer bu afete karşı bir önlem almıyorlar. Terme, Salıpazarı ve Çarşamba halkı her yıl sel endişesi duymak istemiyor. Ev ve işyerlerinin yanı sıra tarım arazilerinde de çok büyük hasarlar meydana geldi. Bir yıl boyunca emek verip mahsulünü bekleyen çiftçinin umudu selle beraber yıkılıp gidiyor. Salıpazarı Barajı projesinin süratle başlaması, bölgenin selden kurtulması gerekmektedir” diye konuştu.

“ÇİFTÇİNİN ZARARI KARŞILANMALIDIR”

Sel afetiyle mahsulü hasar gören çiftçiye devlet kanalıyla destek verilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Ergün, “Bölgede mağdur olan çiftçilere hasar tespit çalışması yapılarak zararı karşılığında destek verilmelidir. Bu afet yalnızca esnafı vurmamıştır. Siyasetçilerin ‘yaralar sarılacak’ ifadeleri artık vatandaşı memnun etmiyor. Millet icraat bekliyor, hizmet bekliyor, destek bekliyor. Talep ettiğimiz destek paketinde sigorta şartı olmamalı, tohum, mazot, ilaç ve işçilik gibi temel giderler değerinde hesaplanarak çiftçiye olanak sağlanmalıdır. Selden yine zarar gören vatandaşımıza, esnafımıza, emekçimize ve tüm üreticilerimize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Özellikle çeltik üreticisinin mağduriyetine değinen Başkan Ergün, ekipman desteğinin kurayla değil mağdur tespitiyle direkt çiftçiye ulaştırılması gerektiğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Terme’de kamyon tıra arkadan çarptı: 1 yaralıÖnceki Haber

Terme’de kamyon tıra arkadan çarptı: 1 y...

Eski bakan Suat Kılıç, Yeniden Refah Partisi'ne katıldıSonraki Haber

Eski bakan Suat Kılıç, Yeniden Refah Par...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!