Reklamı Geç
amazon avcılar reklam

Ferda Ergün: “Fındık üzerinden manipülasyonlar başladı!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ferda Ergün: “Fındık üzerinden manipülasyonlar başladı!”
Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, INC’nin Türkiye 2023 yılı fındık rekolte tahmininin manipülasyon olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Uluslararası Sert Kabuklu Meyveler Konseyi’nin (INC) 40. kongresi, İngiltere’de gerçekleştirildi. Kongrede, Türkiye’nin 2023 yılı fındık tahmini 810 bin ton olarak açıklandı. INC, 215 bin tonla birlikte toplam rekoltenin 1 milyon 25 bin ton olacağını tahmin etti.

INC’nin elinde bir veri olmadan, sahada çalışanı olmadan böyle bir açıklamada bulunmasının yanlış olduğunu söyleyen Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, her sezon fındık fiyatlarının aşağı çekilmesi için çeşitli manipülasyonlar yapıldığını kaydetti.

KONSEY YANILACAKTIR!

Fındık rekolte tahminlerinin doğru zamanda yapılan düzenli çalışmalar sonucu ortaya çıkacağını belirten Başkan Ferda Ergün, “INC’nin yaptığı açıklama kabul edilemezdir, fındık üzerinden manipülasyonlar başladı. Geçtiğimiz hafta Terme bölgesinde dolu yağışı meydana geldi. Sadece bu hava olayından dolayı fındıkta yüzde 15 hasar meydana geldi. Önümüzdeki süreçte neler yaşanacağını bilemeyiz. Rekolte belirleme çalışmaları henüz yeni başladı, ekipler sahada. Uluslararası Sert Kabuklu Meyveler Konseyi’nin açıklaması kabul edilemezdir. Önceki sezonlarda olduğu gibi yüksek oranla yanılacaklardır” diye konuştu.

2022-2023 yılı fındık sezonunda ise konsey fındık rekoltesini 830 bin 628 ton olarak tahmin etmişti, Tarım Bakanlığı ise gerçekleşen üretimin 730 bin ton olduğunu açıklamıştı. INC, önceki sene 100 bin ton yanılmıştı.


Terme’de zafer kutlamalarıÖnceki Haber

Terme’de zafer kutlamaları

Okumuş Ailesinin Acı KaybıSonraki Haber

Okumuş Ailesinin Acı Kaybı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!