YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Fırıncılar Ramazan Pidesi Çıkaracak Mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fırıncılar Ramazan Pidesi Çıkaracak Mı?
Korona virüs dolayısıyla topluluk alanlarında bulunulması yasaklandı. Bu doğrultuda fırınlarda ramazan pidesinin yapılacağı tartışılıyordu. Terme Esnaf ve Sanatkârlar Odası pide satışının devam edeceğini açıkladı.

Ramazan Ayı’na sayılı günler kala korona virüs ile mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Devlet yetkilileri vatandaşları sosyal mesafe kuralına uyması gerektiğini yönünde uyarılar yaparken topluluk oluşturacak alanlarda bulunulması ise yasaklandı. Bu bağlamda Ramazan Ayı’nın vazgeçilmezi ramazan pidesinin yapılıp yapılmayacağı ise tartışma konusu olmuştu.

Konuyla ilgili olarak Terme Vizyon Gazetesi muhabiri Elif Yazıcı’ya açıklamalarda bulunan Terme Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Recep Özcan geleneğin devam edeceğini belirterek, ilçede Ramazan Ayı’nda pidenin yapılacağını açıkladı.

Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Fırıncıların ramazan pidesi yapımına devam edeceğini bildiren Başkan Özcan, “420 gram sade pide 4 TL, 420 gram yumurtalı pide ise 5 TL’den satışa sunulacak. Fırıncı esnafımız pide fiyatları ile ilgili dilekçelerini ilettiler. Samsun buna onay verdiğinde fiyatlar şekil alacak. Samsun genelinde fiyatlarda bir taşkınlık yok” dedi.

Fırınlar Ramazandan Sonra 15 Günde Bir Kapanacak

Fırıncı esnafların kriz döneminde ekonomik boyutlu sorunlar yaşadığını dile getiren Başkan Özcan, “Ramazan Ayı’ndan sonra ayda 2 defaya mahsus olmak suretiyle kapatma kararının uygulamaya koymayı düşünüyoruz. Fırın temizliği ve istirahat etme amacıyla fırıncıların bu şekilde bir talebi var” diye konuştu.

“Sokağa Çıkma Yasağında Terme’nin Ekmek İhtiyacı Karşılandı”

Başkan Recep Özcan, sokağa çıkma yasağından dolayı da fırınların Terme genelinde ekmek ihtiyacını karşılama konusunda sorunlarının bulunmadığını söyledi. Fırıncı esnafının son derece büyük bir titizlilikle görevlerini başarıyla yerine getirdiklerini kaydeden Başkan Özcan, “Kendileri ilk kez böyle bir durumun içerisinde olsalar bile bu işin içinde çok iyi bir şekilde çıktılar. Mahalle mahalle gezerek hiç bir Termeli vatandaşımızı da ekmeksiz bırakmamışlardır. Sokağa çıkma yasağında Terme’nin ekmek ihtiyacı karşılandı” ifadelerini kullandı.

Termeli vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Başkan Özcan, “İnşallah en kısa zamanda bu durum ortadan kalkar. Termeli esnafımızda eski hayatına geri döner. Tüm dünyada yaşanıyor. Bunu hep beraber yeneceğiz” şeklinde konuştu.


Vaka Sayısında Düşüş Var!Önceki Haber

Vaka Sayısında Düşüş Var!

Terme’de Pankartlı Korona ÖnlemiSonraki Haber

Terme’de Pankartlı Korona Önlemi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!