YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Konu: Yüksek fiyatlı elektrik tüketimi, Çözüm: İtibardan tasarruf

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konu: Yüksek fiyatlı elektrik tüketimi, Çözüm: İtibardan tasarruf
Yüksek gelen elektrik faturalarını değerlendiren Gelecek Partisi Terme İlçe Başkanı Hacı Bilal Aslan, “İktidar vatandaşın cebinden elini çekmeli, acilen ‘İtibardan tasarruf’ diyerek gerekli adımları atmalıdır” diyerek tepki gösterdi.

Pandeminin de etkisiyle birlikte geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşların ve esnafların, bir darbe de son gelen elektrik faturalarıyla aldığını kaydeden Gelecek Partisi Terme İlçe Başkanı Hacı Bilal Aslan, “Elektriğe Nisan'da yüzde 12, Temmuz'da da yüzde 15 olmak üzere sadece bu yıl ortalama yüzde 27 zam yapıldı” dedi.

“3 YILDA YÜZDE 120 ZAM”

Son üç yılda elektriğe yaklaşık yüzde 120 zam geldiğini hatırlatan Aslan, bu faturaların artık can yakmaya başladığını, 2018 yılında elektrik dağıtım firmalarına 3 milyara yakın kıyak çeken ilgili bakanlık ve hükümetin artık vatandaşı düşünüp gerekli adımları atması gerektiğini ifade etti.

“VATANDAŞININ CEBİNDEN ELİNİ ÇEKMELİ”

Termelilerin sosyal medya üzerinden elektrik faturalarına gösterdiği tepkilere de değinen Başkan Aslan sözlerine şöyle devam etti.

“Termeliler bu tepkilerinde sonuna kadar haklılar. Belli ki meramlarını aktaracak, dertlerini anlatacak muhatap bulamadıklarından seslerini duyurmak ve içlerini dökmek için sosyal medyayı araç olarak kullanıyorlar. İlgililer artık bu sesi duymalıdır. Elektriğe Nisan'da yüzde 12, Temmuz'da da yüzde 15 olmak üzere sadece bu yıl ortalama yüzde 27 zam yapıldı. Bu zamlar yetmiyormuş gibi ayrıca vatandaşımız kullandığı elektriğe ilaveten kayıp kaçak, sayaç okuma, TRT Payı, vergi gibi bir sürü şeyi ödemeye mahkûm ediliyor. Türkiye'nin özellikle son 4 yıldır yönetilememesinin faturasını halka kesmeye kimsenin hakkı yoktur. İktidar en kısa zamanda israfı, talanı, hızla büyüyen borç yükünü kapatmak için ilk başvurulması gerekli yer olarak gördüğü vatandaşının cebinden elini çekmeli, acilen ‘İtibardan tasarruf’ diyerek gerekli adımları atmalıdır.”

Anahtar Kelimeler:
Terme’de ölümlü trafik kazasıÖnceki Haber

Terme’de ölümlü trafik kazası

Türkiye İş Bankası 97 yaşındaSonraki Haber

Türkiye İş Bankası 97 yaşında

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!