YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Koronavirüse Karşı ‘Hijyen Denetimleri’ Sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koronavirüse Karşı ‘Hijyen Denetimleri’ Sürüyor
İl ve İlçe Tarım Orman Müdürlüklerince Gıda Kontrol Ekipleri tarafından 7/24 esaslı gıda denetimleri koronavirüs salgını döneminde de hız kesmeden devam ediyor.

İlçe belediyeleri, Büyükşehir Belediyesinin kolluk gücü olarak destek verdiği denetimler, ‘Gıda Hijyen Yönetmeliği’ esaslarına bağlı olarak yürütülüyor. Bu kapsamda iş yerinde çalışan personeller ‘Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’ne göre bilgilendiriliyor. Personel, iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, gıdalarda bozulma ve bulaşmalar ayrıca sanitasyon ve zehirlenmeler konularını kapsayacak şekilde eğitimler düzenlendi. İl Tarım Müdürlüğü denetim ekibi İl Müdürü, Şube Müdürünün katılımıyla da gerçekleşen denetimlere Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün desteğiyle merkez ilçelerinde üretim yerlerinde de saha incelemesinde bulundu.

Denetimler Sürüyor

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam,  üretim ve toplu tüketim yerlerinde, toplu satış yapan işletmelerde, okul kantinleri ve yemekhanelerinde çalışanlara verilmiş olan hijyen eğitimlerinin ve hijyen denetimlerinin önemli olduğunun altını çizdi. Müdür Sağlam: “Bu gün ortaya çıkan ve dünyayı tehdit eden Koronavirüse karşı on altın kuralımızla denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bu günden sonrada bütün il ve ilçelerimizde rehberlik ve eğitim amaçlı denetimlerimiz devam edecektir. Koronavirüse karşı bu süreçte alınan tedbirlere hassasiyetle uyalım, uymayanları uyaralım” dedi.


Terme 'Vefa'da Örnek OluyorÖnceki Haber

Terme 'Vefa'da Örnek Oluyor

"Mağduriyetlerin Önlemi Bir An Önce Alınmalı"Sonraki Haber

"Mağduriyetlerin Önlemi Bir An Önce Alın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!