YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Ramazan’da Camiler Açık Olacak Mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ramazan’da Camiler Açık Olacak Mı?
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Ramazan Ayı’nda camiler açık olacak mı?” sorusuna “Cemaatle namaza ara verdik. Bu salgın sürdüğü sürece Ramazan’da da teravih namazları kılınmayacak” diye yanıt verdi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan Covid-19 salgını dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında camilerde cemaatle namaz kılınması yasaklanmıştı. Ramazan Ayı’na sayılı günler kala ise vatandaşların aklında “Ramazan’ da camiler açık olacak mı?” sorusu belirdi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş,  Covid-19 ile mücadele kapsamında camilerde cemaatle namaza verilen aranın Ramazan Ayı da dahil olmak üzere salgın tehlikesine karşı alınan tedbirler devam ettiği müddetçe uygulanacağını ifade etti. “Bu süreçte evlerimizi mescit haline getirelim” diyen Başkan Erbaş, “İbadetlerimize riayet edelim. Evlerimizde eşimiz ve çocuklarımızla teravihlerimizi kılalım. Evde yaşayanlar içerisinden bir karantina yoksa namazlarımızı cemaatler kılalım” diye konuştu.

“Teravih Namazı Evde Kılınacak”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, korona virüs dolayısıyla Ramazan Ayı’nda camilerin açılıp açılmayacağı sorusunu yanıtladı. Yaklaşık 15 gün öncesinde camilerin cemaatle namaza kapatıldığını vurgulayan Başkan Erbaş, cemaatle namazın söz konusu olamayacağının altını çizdi. Başkan Erbaş, “Korona virüs salgını sürdüğü sürece Ramazan’da camilerde teravih namazları kılınmayacak. Teravih namazı evde kılınacak” şeklinde konuştu.


Samsun'da Tedbirlere Uymayanlara 194 Bin Lira Ceza UygulandıÖnceki Haber

Samsun'da Tedbirlere Uymayanlara 194 Bin...

30 Büyükşehirde Sokağa Çıkma Yasağı GeldiSonraki Haber

30 Büyükşehirde Sokağa Çıkma Yasağı Geld...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!