YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Samsun'da Tedbirlere Uymayanlara 194 Bin Lira Ceza Uygulandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun'da Tedbirlere Uymayanlara 194 Bin Lira Ceza Uygulandı
Samsun'da korona virüs tedbirlerine uymayan vatandaşlara toplamda 194 bin 490 TL idari para cezası kesildi.

Korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında 65 yaş üstü ve 20 yaş altı bireylerin sokağa çıkması yasaklandı. Samsun'da ise bu yasağa uymayanlara toplam 194 bin lira para cezası uygulandı.

Konuyla ilgili olarak Samsun Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

" Koronavirüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu tesis etmek amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve Sağlık Bilim Kurulunun tavsiyeleri ile Bakanlıklarımızın genelgeleri doğrultusunda İl Hıfzıssıhha, İl Pandemi ve İl İdare Kurulumuzca birçok karar alınıp uygulanmıştır.

Alınan kararların uygulamasının takibi amacıyla İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yapılan denetimlerde; 

65 yaş ve üstü, 20 yaş ve altı vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları yasaklanmış, bu kapsamda, yasağa uymayan 4.454 vatandaşımız uyarılarak ikametlerine gönderilmiş, 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızdan yasağı ihlal eden 66 kişiye toplamda 29.840 TL, 20 yaş ve altı vatandaşlarımızdan yasağı ihlal eden 97 kişiye toplamda 58.092 TL idari para cezası uygulanmıştır.

        Vatandaşlarımızın meydanlarda, sokak ve caddelerde sosyal mesafe kuralına uymadan toplu olarak yürümemeleri veya bulunmamalarını sağlamak için ekiplerimizce yapılan kontrollerde toplam 93 şahsa sosyal mesafe kuralına uymadıkları için 106.558 TL idari yaptırım cezası uygulanmıştır.

        İlimiz girişlerinde bulunan uygulama noktalarında izinsiz seyahatin önlenmesi ve gelen vatandaşlarımızın kontrol edilmesi için personel takviyesi yapılmış, Covid-19 tedbirleri kapsamında toplam 34.826 araç ve 76.505 şahıs kontrol edilmiş, vatandaşlarımıza yasaklara uymaları ve gerekli tedbirlerin alınması konusunda telkinlerde bulunulmuştur.

        Covid-19 salgını sebebiyle yasadışı olarak üretilen ve piyasaya sürülmek istenen temizlik malzemelerine yönelik yapılan çalışmalarda 975 litre alkol bazlı hijyen ürünü (El Dezenfektanı) ve 4740 paket markasız ıslak mendil ele geçirilmiş olup konu ile ilgili olarak adli işlem başlatılmıştır.

        Covid-19 salgını sebebiyle ihtiyaç duyulan Cerrahi maske, N95 koruyucu maske, koruyucu tulum ve koruyucu gözlük malzemeleri üreten ve satımını yapan işyerlerine yönelik yapılan çalışmalarda 105.176 adet maske ele geçirilmiş, gerekli adli/idari işlem başlatılmıştır.

Covid-19 tedbirleri kapsamında kapatılan toplamda 3.728 işyeri ile ilgili olarak yapılan denetimlerde, 33 işyerinin yasağa uymadığı tespit edilmiş ve gerekli işlemler başlatılmıştır.

Covid-19 salgını ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden provakatif paylaşımlarda bulunan 13 şahıs tespit edilmiş, bu şahıslardan 5 tanesi ifade işlemleri sonrası serbest bırakılmış, diğer şahıslarla ilgili olarak adli tahkikat devam etmektedir.

Ekiplerimiz tarafından vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları ve evde kalmaları konusunda anons edilerek uyarılmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Anahtar Kelimeler:
Ordu’da Deprem!Önceki Haber

Ordu’da Deprem!

Ramazan’da Camiler Açık Olacak Mı?Sonraki Haber

Ramazan’da Camiler Açık Olacak Mı?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!