Reklamı Geç
Zeynep bastik reklam

TAKE’den yeni yıla hızlı girişim: 50 kursiyere sertifikaları verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TAKE’den yeni yıla hızlı girişim: 50 kursiyere sertifikaları verildi
Terme Arama Kurtarma Ekibi Derneği (TAKE) ilk yardım eğitimi kurslarına kaldığı yerden devam ediyor. Kursu başarıyla tamamlayan 50 kursiyere ilk yardım eğitim sertifikaları verildi.

Korona virüs salgını dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında faaliyetlerine geçici olarak ara veren Terme Arama Kurtarma Ekibi Derneği (TAKE) yeni yılda eğitimlerine tekrar başladı. Gönüllülük esasına dayanarak bölgenin tek arama kurtarma ekibi, bireyin yaşayabileceği olası acil durumlarda müdahale edilmesi için ilk yardım kursları veriyor.

ZAMAN EŞİTTİR HAYAT

Terme Vizyon Gazetesi muhabiri İsmail Can’a ilk yardım kursları hakkında bilgi veren TAKE kurucu başkanı ve 112 acil servis çalışanı Osman Çalışkan, “İnsanların her an başına ne geleceği belli değil. TAKE olarak bireylere olası acil durumlarda; insan vücudu ve işleyişi, hasta ya da yaralının değerlendirilmesi, kırık, ezilme ve burkulmalar, vücutta solunum yolları tıkanmaları, hastanın taşınması gibi ilk yardım konularını eğitimlerimizde alanında uzman kişilerce sağlıyoruz. Gönüllük esasına dayanarak yürüttüğümüz projeler kapsamında yüzlerce kişiye ilk yardım eğitimi sertifikası verdik. Kendinizin, ailenizin ve çevrenizdekilerin acil müdahaleye ihtiyaç duyduğunda zamana karşı yarıştığını aklınızda bulundurun. Unutmayın, zaman eşittir hayat” diye konuştu.

“İNSAN HAYATINA GÖNÜLLÜYÜZ”

2022 yılında tekrar faaliyete geçen derneğin ilk kursiyerlerinin eğitiminin tamamlandığını kaydeden TAKE Başkanı Arif Çelik, “İlçemizde, ilimizde hatta bölgemizde eşine rastlanmamış bir dernek olarak örnek teşkil eden TAKE’nin başarıları her geçen artarak devam ediyor. Yeni yılda bilinçli bireyleri toplumumuza kazandırmanın haklı onurunu yaşıyoruz. Yeni yılın ilk kursiyerleri eğitimlerini başarıyla tamamlayarak ilk yardım eğitim sertifikalarını almaya hak kazandılar. TAKE ailesi olarak kendilerini tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Eğitmen Şükrü Özyurt ve Muhammed Yasir Kasapoğlu önderliğinde ilk yardım eğitimi kurslarının devam edeceğini ifade eden Başkan Arif Çelik, kursa müracaat etmek isteyenlerin dernek binasında kayıt yaptırabileceklerini belirtti.

TAKE’de ilk yardım eğitimlerini tamamlayan 50 kursiyer teorik sınavlarının ardından ilk yardım eğitim sertifikalarını dernek yöneticilerinden aldılar.


Kaçak kazı yapanlara jandarmadan suçüstüÖnceki Haber

Kaçak kazı yapanlara jandarmadan suçüstü

Başkan Aslan’dan sert çıkış: “Allah’tan korkun!”Sonraki Haber

Başkan Aslan’dan sert çıkış: “Allah’tan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!