YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

“Tarım Politikaları Gözden Geçirilmeli”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Tarım Politikaları Gözden Geçirilmeli”
Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, hafta sonları uygulanacak sokağa çıkma yasağının endişe yaratmamasını ancak hükümet tarafından tarım politikalarının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini açıkladı.

Tüm dünyada etkisini gösteren korona virüs salgını nedeniyle Türkiye’de devlet yetkilileri çiftçilere üretime devam etmesi yönünde çağrıda bulundu. Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, salgının gıda, tarım ve hayvancılığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğinin altını çizdi. Sokağa çıkma yasaklarının vatandaşlarda endişe yaratmaması gerektiğini belirten Başkan Ferda Ergün, hükümet tarafından tarım politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

“Acilen Milli Tarım Politikası Oluşturulmalı”

Korona virüs mücadele kapsamında sokağa çıkma yasaklarının vatandaşları pazarlara sevk ettiğinin altını çizen Başkan Ergün, virüs ile mücadelede Türkiye’nin gıda açığının olmaması için çiftçilerin daha aktif çalışması hususunda çağrıda bulundu. Başkan Ergün, “Devlet yetkililerinin, tarım politikalarıyla çiftçileri tarıma sevk etmeli. Ayrıca çiftçiye desteğin artması gerekmektedir. Bölge topraklarında daha aktif rol üstlenecek projeler geliştirilmeli. Acilen milli tarım politikası oluşturulmalı” dedi.

Gelişmiş ülkelerin kendi tarımsal ihtiyaçlarını karşılayabilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Ergün, yeni dünya düzeninde gıda, tarım ve teknolojide ileri seviyeye ulaşan ülkelerin ön planda olacağını savundu.


Meteorolojiden Samsun'a sel uyarısı!Önceki Haber

Meteorolojiden Samsun'a sel uyarısı!

Başkan Özcan: “Pide Sırası, Virüse Sebep Olmasın”Sonraki Haber

Başkan Özcan: “Pide Sırası, Virüse Sebep...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!