Reklamı Geç
Zeynep bastik reklam

Terme’de leylekler için özel yuvalar yaptılar ama…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Terme’de leylekler için özel yuvalar yaptılar ama…
Terme ilçesinde bir leylek yuvasının yakınındaki elektrik teline konunca çarpılarak telef oldu.

Havaların ısınması ile birlikte leylekler Terme ilçesine bağlı Kozluk Mahallesi'ni mesken tutmaya başladı. Daha önce normal direklerin üzerine yuva yaptıkları için elektrik akımına kapılarak telef olan leylekler için yeni özel yuvalar yerleştirildi. Ancak bu yuvaların yakınlarından geçen elektrik hatları yine de tehlike saçmaya devam ediyor.

ÇALIŞMALAR SONUÇ VERDİ ANCAK!

Kozluk Mahallesi’nde Leylek Mahallesi, Leylek Deresi ve Leylek Sapağı adı ile geçmişten günümüze aktarılan isimler mevcut olup, eski leylek konaklamasını tehlikesiz bir şekilde bölgeye tekrar çekmek için çalışma yapılmış; Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Terme Belediyesi işbirliği ile baharın müjdecisi leylekler için geçtiğimiz yıllarda 7 adet ‘Özel Yuva’ yerleştirilmişti.

YEDAŞ’TAN DESTEK İSTEDİLER

Kozluk Mahallesi muhtar vekili Ayşenur Yiğit yaşanan üzüntülü hadiseden dolayı şunları söyledi: “Havaların ısınmasıyla birlikte leylekler de mahallemize gelmeye başladı. Her geçen gün sayıları artarak devam ediyor. Bu durumda bizleri mutlu ediyor. Gelen leylekler elektrik direklerinin üzerine yuvaları yapıyorlar. Bazen istemediğimiz olaylar yaşanıyor. Leylekler elektrik akımına kapılarak telef oluyorlar. Bu kazaların yaşanmaması için Yedaş’a resmi başvurularımızı yapacağız. İlgi ve desteklerini bekliyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Terme’de 19 Mayıs TöreniÖnceki Haber

Terme’de 19 Mayıs Töreni

On binler Terme'de buluşacakSonraki Haber

On binler Terme'de buluşacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!