Reklamı Geç
Zeynep bastik reklam

Terme’de 19 Mayıs Töreni

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Terme’de 19 Mayıs Töreni
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıldönümü kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından yağış dolayısıyla Belediye Kültür Merkezi’ndeki etkinliklerle devam etti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıldönümü Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda saygı duruşunda bulunulması ve çelenk sunumuyla başladı. Kutlama töreni bölgede etkili olan yağış dolayısıyla Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene, Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Şahan, İlçe Emniyet Müdür vekili Mehmet Karademir, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Eren Dede, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açık havada yapılması planlanan tören olumsuz hava şartları dolayısıyla Belediye Kültür Merkezi’ne alındı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ SİZLERE EMANETTİR”

Günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, 19 Mayıs’ın milletin tüm onur ve asaletiyle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Halil Seyrekli, “Bütün umutların tükenmeye başladığı bu dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte Türk Milleti kendi makûs tarihini terse döndürmeye başlayarak esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Sevgili gençler, binlerce şehit vererek sıkıntılar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; tekrar 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Program, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin okunması, gençlik adına “Ata’ya cevap”ın okunması, halk oyunları gösterisi, şiirler ve müzik dinletisiyle devam etti.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren okul ve öğrenciler ise şu şekilde:

“Liseler arası genç erkek futbol müsabakasında ilçe 1.’si Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2.’si Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 3.’sü Fatih Anadolu Lisesi oldu.

Liseler arası genç erkek voleybol müsabakasında ilçe 1.’si Kozluk OMV Fen Lisesi, 2.’si Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 3.’sü Fatih Anadolu Lisesi oldu.

Güreş müsabakalarında ilçe 1.’si Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Yusuf Dursun Acar, 2.’si Ulviye Kır Ortaokulu öğrencisi Metehan Batı, 3.’sü Ulviye Kır Ortaokulu öğrencisi Emin Erdem İşcan oldu.”

Dereceye giren okul ve öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.


Mustafa Sarıgül ve Fıs Fıs İsmail’den Terme’ye tam notÖnceki Haber

Mustafa Sarıgül ve Fıs Fıs İsmail’den Te...

Terme’de leylekler için özel yuvalar yaptılar ama…Sonraki Haber

Terme’de leylekler için özel yuvalar yap...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!