YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Terme’de minibüsçüler ayaklandı, gerginlik yükseldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Terme’de minibüsçüler ayaklandı, gerginlik yükseldi
Terme’de seyir güzergâhlarıyla ilgili yapılan değişiklik sonucunda şikâyetçi olan vatandaşlar Kaymakamlık binası önünde eylemde bulundular. Minibüsçüler ve Terme Belediye Başkanı arasında yaşanan tartışmaya müdahale eden polis kavgayı önledi.

Samsun’un Terme ilçesinde bulunan mahalle hattında taşımacılık yapan minibüsçüler, mevcut seyir güzergahlarının değiştirilmesinden dolayı şikayetlerini dile getirmek üzere önce Belediye binası önünde ardından da Kaymakamlık binası önünde eylemde bulundular.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı (UKOME), Yalı Mahallesi ile Evci Mahallesi minibüsçüleri arasında sıklıkla yaşanan tartışma ve sınırların ihlalinden dolayı Yalı Mahallesi dolmuş güzergahında değişiklik yaptı. Yeni güzergâha itiraz eden dolmuşçular kaymakamlık önüne giderek Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ile tartışma yaşadılar. Tartışmanın şiddetlenmesiyle olay yerinden uzaklaşmak isteyen Belediye Başkanına bir grubun saldıracağı öne sürülerek polis harekete geçti. Başkan Ali Kılıç, polis ve jandarma ekipleri tarafından korumaya alındı.

Kurum önünde kalabalığın dağılmasını bekleyen kolluk kuvvetleri Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı 30 dakika sonrasında güvenli şekilde kurumdan çıkardı.

Terme'de Güzergah Gerginliğine İstişareli Çözüm

Terme'de UKOME kararıyla yapılan güzergah değişikliğinin ardından gelen şikayetlere sessiz kalmayan Terme Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kadir Gürkan minibüsçü esnafı ile bir araya gelerek talep ve isteklerini dinledi.

ORTAK YOL HARİTASI

Ortak bir yol haritası belirlemek için bir araya geldiklerini ifade eden Terme Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, “Terme her geçen gün gelişen ve büyüyen bir ilçe. Bu nedenle zaman zaman gelişimin sancılarını yaşıyor. Bugün minibüsçü esnafımızın yaşadığı sorunlara çözüm üretmek için buradayız” dedi.

BİRLİKTELİK VURGUSU

Toplantının hayırlara vesile olması dileğiyle sözüne başlayan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bu şehirde hep birlikte yaşıyoruz. Bir vatandaşımızı diğerine değişme ihtimalimiz yok. Yaşanan sorunu hep birlikte ortak akıl ile çözmek istiyoruz. Şehrimizi hep birlikte ileriye taşıyacağız. İstikametimizi doğru belirleyeceğiz. Birlikte hareket edeceğiz” diye konuştu.

Minibüsçülerin sorunlarını çözüme kavuşturmak üzere kararların istişare edilmesi amacıyla haftaya tekrar toplanılacağı belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
Sahte içkiden 2 kişi zehirlendiÖnceki Haber

Sahte içkiden 2 kişi zehirlendi

Terme’nin ‘Güven Hocası’ Hayatını KaybettiSonraki Haber

Terme’nin ‘Güven Hocası’ Hayatını Kaybet...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!