Reklamı Geç
Zeynep bastik reklam

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Terme’ye okul müjdesi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Terme’ye okul müjdesi!
Terme Ticaret ve Sanayi Odası ile Terme Ticaret Borsası’nı ziyaret eden TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Terme’ye 1 okul kazandıracaklarını müjdeledi.

Bir dizi program dolayısıyla Ordu’da bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Terme Ticaret ve Sanayi Odası ile Terme Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

TERME’YE OKUL MÜJDESİ!

Ziyaretleri kapsamında Terme’ye okul müjdesi veren TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Geçen hafta 173 okulu Türkiye eğitim camiasına hediye ettik. Şimdi Terme’deki oda ve borsaların ortak talepleri doğrultusunda Termemize de bir okul kazandırmış olacağız. Allah hayırlı uğurlu etsin. Sizlerin talep ve önerilerinizi not alarak buradaki faaliyetleri Ankara’ya ileteceğiz” dedi.

“ODA VE BORSAMIZ 5 YILDIZLI HİZMET VERİYOR”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, odaların 4 yıldızlı hizmet verdiğini ifade ederek, “Terme Ticaret ve Sanayi Odası ile Terme Ticaret Borsası’na teşekkür ediyorum. Hayırlı işler için geldik. Hem Ticaret Odamız hem de Ticaret Borsamız 5 yıldızlı bir hizmet veriyor. Birçok konuda Terme Ticaret Odası ve Ticaret Borsası ile birlikte çalışıyoruz. Kendisine yeten ülke olmanın önemini pandemi de hep beraber gördük. Ticaret, sanayi, tarım ve hayvancılık Türkiye’nin en önemli sektörleridir. Terme’de bu konuda yüksek potansiyele sahip bir ilçemiz, inşallah el ele vererek bu ilçeyi yatırımlarla beraber hak ettiği noktaya taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

1.500 KİŞİLİK NET İSTİHDAM ALANI

Başkan Hisarcıklıoğlu, Terme TSO Başkanı Ahmet Ekmekçi’den ilçedeki çalışmalar hakkında brifing aldı. Başkan Ahmet Ekmekçi, “Bölgenin en büyük projesi olan Sera OSB’yi 2024 yılında tamamlamış olacağız. İlçemize, ilimize ve bölgemize büyük güç katacak. Tarıma dayalı OSB’miz 1.600 dönüm alan üzerine kurulacak. 1.500 kişinin net istihdamını sağlayacak olan proje kapsamında çalışan sayısının yalnızca yüzde 10’u vasıflı elemandan oluşacak. Bu da bölgemizin ekonomik anlamda ciddi şekilde kalkınmasını sağlayacaktır” diye konuştu.

İş dünyasının sorunlarına da değinen Başkan Ahmet Ekmekçi, “Bu süreçte hepimiz yaşadığımız sorunları biliyoruz. İş dünyası ne yazık ki zor günler geçiriyor. Yatırımın, sanayinin, üretimin ülke gelişimi için son derece olduğu şu dönemde yaşanan olumsuzluklar iş insanlarını zora sokuyor. Eminim ki Türk halkı, Türk iş dünyası bu zorlu günleri de arkasında bırakacaktır” dedi.

Başkan Ekmekçi aynı zamanda Terme’ye kazandırılacak olan Galericiler Sitesi ve Orta Ölçekli Sanayi Sitesi hakkında da bilgi paylaşımında bulundu. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, buradaki karşılıklı görüşmelerin ardından Terme Ticaret Borsası’na geçti.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ORMANLARINA SAHİBİZ

Çeltik, fındık, soya fasulyesi ve mısırın Terme için bir marka değere sahip olduğunun altını çizen Terme Ticaret Borsası Başkanı Haluk Trabzon, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Termemiz, kavak yetiştiriciliğinde dünyada 2. sırada yer almaktadır. Bu bizler için büyük bir değerdir. Dünyanın en büyük ormanlarına sahip olmanın yanı sıra aynı zamanda bölgenin en bereketli topraklarında tarım yapıyoruz. Taban arazide çeltik, soya fasulyesi ve mısır varken, yüksek kesimlerde ise fındık hasadı gerçekleştiriyoruz. İnsanlarımız bu verimli toprakları en iyi şekilde değerlendiriyor ancak, mahsulünün pazarı konusunda ciddi kaygılar yaşıyor, özellikle fındık üreticisi. Çiftçilerin, bu konuda tek beklentisi pazar piyasasının hakkaniyetle değerlendirilip, TMO’nun zamanında fiyat açıklamasında bulunması. Bundan sonraki sezonlarda hasattan 1 ay önce fiyatların açıklanması hem çiftçinin hem de sektör çalışanlarının yararına olacaktır.

Programa, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tamer Kıran, Terme TSO Başkanı Ahmet Ekmekçi, Teme TB Başkanı Haluk Trabzon, Terme TSO Meclis Başkanı Mehmet Körpe, Terme TB Meclis Başkan Yardımcısı Yalçın Kuyu, oda ve borsa meclis üyeleri katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Çiftçi ekmeyi değil göç etmeyi düşünüyorÖnceki Haber

Çiftçi ekmeyi değil göç etmeyi düşünüyor

CHP İlçe Binasına ‘Elektrik Zammı’ PankartıSonraki Haber

CHP İlçe Binasına ‘Elektrik Zammı’ Panka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!