Reklamı Geç
amazon avcılar reklam

Türkiye Yüzyılı Başlıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Yüzyılı Başlıyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İki bayram arasında bize bir demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum. 14 Mayıs seçiminin de 28 Mayıs seçiminin de galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır” dedi.

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre yüzde 52.12 oy alan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olarak görevine devam edecek. Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 milyondan fazla fark atan Recep Tayyip Erdoğan seçim zaferi sonrası yaptığı ilk açıklamada kazananın Türkiye olduğunu vurguladı.

14 Mayıs seçimlerinde yüzde 49,5 oy alan Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs seçimlerinde de Kemal Kılıçdaroğlu'nu açık ara farkla mağlup etmeyi başardı. Erdoğan, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Kılıçdaroğlu'nun 2 milyon oy farkla önünde yer aldı.

DUYANLARA DUYMAYANLARA!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'daki konutunun önünde bekleyen vatandaşlara hitap etmek üzere, eşi Emine Erdoğan'la birlikte seçim otobüsünün üzerine çıktı.

Bu sırada çalınan ‘'Duyanlara, duymayanlara’ şarkısına eşlik eden Erdoğan, daha sonra yaptığı konuşmada, İstanbul'u çok sevdiklerini, İstanbul aşığı olduklarını, İstanbul ile yola çıktıklarını ve İstanbul ile yola devam ettiklerini söyledi.

“Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu milletimizin teveccühüyle tamamlamış bulunuyoruz. İki bayram arasında bize bir demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum.” diyen Erdoğan, sandık başına gidip kendisi ve evlatlarının geleceği için iradesini ortaya koyan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Erdoğan, teşkilatın tüm mensuplarını, kadın ve gençlik kollarını, sandık müşahitlerini, gönüllü olarak seçimin sağlıklı şekilde yürümesine katkıda bulunan herkesi, kampanya ekibini, kadınları, gençleri ve AK Parti davasına gönül veren tüm kardeşlerini tebrik ettiğini belirtti.

“BAY BAY BAY KEMAL”

Yurt içinde, yurt dışında ikinci tura göre özellikle yüksek oy oranlarıyla sandığa koşan herkese teşekkür eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaptığı tercihle önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize tevdi eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin güvenine layık olacağız. 21 yıl layık olduğumuz gibi layık olacağız. Ne dedim; 'Pazara kadar değil, mezara kadar beraber olacağız.' Hep 'Bu sevda burada bitmez.' dedik. Öyle mi? Şimdi bak 'bay bay Kemal' diyorlar. Biz hep 'Bu kutlu yürüyüş yarım kalmaz.' demiştik. Biz hep 'Hizmet eden hezimete uğramaz.' demiştik. Biz hep 'Türkiye bize, biz de Türkiye'ye emanetiz.' demiştik. İsterseniz buna bir üçüncü 'bay' daha ilave edebiliriz; bay bay Bay Kemal."

“ASIL OLAN MİLLETİMİZİN BİRLİĞİNE VE BERABERLİĞİNE SAHİP ÇIKMASIDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024'te yapılacak yerel seçimlere değinerek, “Şimdi önümüzde 2024 var. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? 2024'te Üsküdar'ı da İstanbul'u da yerel seçimlerde kazanmaya hazır mıyız? Öyleyse durmak yok, çok çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Alandaki katılımcıların sayısına ilişkin bilgi paylaşan Erdoğan, “Şu anda emniyetten dedim ki Kısıklı meydanında ne kadar vatandaşım var? Rakam ne biliyor musunuz? 55 bin. Seçimler gelir geçer, sel gider kum kalır. Asıl olan ülkemizin hedeflerinden sapmaması, milletimizin birliğine ve beraberliğine sahip çıkmasıdır. Bugünkü seçimlerin en büyük mesajı işte budur” diye konuştu.

“HİÇ KİMSE MİLLETİMİZİN HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLMA AZMİNİ KIRAMAZ”

“Seçim sonuçları bir kez daha göstermiştir ki hiç kimse bu ülkenin kazanımlarına göz dikemez.” diyen Erdoğan, “İşte şimdi dünya ülkeleri arıyor. Az önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham kardeşim aradı. Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev kardeşim aradı. Libya Başbakanı aradı. Hepsi ardı ardına arıyorlar. Ve diyorlar ki 'Gerekirse ilan edin, davet edin, hemen şimdi de geliriz.' Çünkü bu zaferi bizimle gerek Batı'da gerek Körfez'de... Katar arıyor, aynı şekilde o da bu mutluluğu paylaşıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiç kimse insanımızın sahip olduğu hak ve özgürlüklere el uzatamaz. Hiç kimse milletimize tepeden bakamaz, insanımıza hakaret edemez. Gençlerimizi kendi dipsiz karanlıklarına sürükleyemez. Hiç kimse Türkiye'ye parmak sallayamaz. Bunun için terör örgütünden karanlık mahfillere herhangi bir aracı ayağımıza dolayamaz. Hiç kimse milletimizin bir olma, iri olma, diri olma, kardeş olma, hep birlikte Türkiye olma azmini kıramaz." ifadelerini kullandı.


CHP ESKİ BAŞKANI BEKGÖZ'ÜN ACI KAYBIÖnceki Haber

CHP ESKİ BAŞKANI BEKGÖZ'ÜN ACI KAYBI

Terme’de zafer kutlamalarıSonraki Haber

Terme’de zafer kutlamaları

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!