1. Lig Şampiyonu Samsunspor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
1. Lig Şampiyonu Samsunspor
Spor Toto 1. Lig’in 34. hafta mücadelesinde Samsunspor, sahasında karşılaştığı Ankara Keçiörengücü’nü 4-1 yendi. Samsunspor bu galibiyet ile şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmayı garantiledi. Ayrıca maç önü seremonisinde Keçiörengücülü futbolcular sahaya çıkan Samsunsporlu futbolcuları alkışladı.

Süper Lig'e çıkmayı sezon bitime 6 hafta kala garantileyen Kırmızı-Beyazlılar, 34. hafta maçında evinde Ankara temsilcisi Keçiörengücü'nü ağırladı. 19 Mayıs Stadyumu'nda ful tribünler önünde kapalı gişe oynayan Yılport Samsunspor, büyük taraftarının desteği ile maça çok baskılı başladı. Taraftarlar tribünde şov yaparken, futbolcular da sahadaki oyunlarıyla bu şova eşlik etmeye çalıştı.

BEKLENEN GOL MÜCAHİT’LE GELDİ

Taraftarının muhteşem desteği ile üst üste ataklar geliştiren Kırmızı-Beyazlılar, rakip ceza sahasında çok sayıda tehlikeli pozisyon yarattı. Beklenen gol ise 39. dakikada geldi. Zeki Yavru’nun sağ kanattan kullandığı kornerde Mücahit ön direkte kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi (1-0). İlk yarının geri kalan bölümlerinde skor değişmedi ve Yılport Samsunspor, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

GOLLER YAĞMUR GİBİ GELDİ

Kırmızı-Beyazlılar, ikinci yarıya da fırtına gibi başladı. Üst üste ataklar geliştiren Yılport Samsunspor, 54. dakikada Douglas Tanque’nin golüyle aradaki farkı ikiye çakırda (2-0). Akın akın rakibinin üzerine giden Yılport Samsunspor, 63. dakikada Osman Çelik golü ile skoru 3-0’a getirdi. Durmak bilmeyen Kırmızı-Beyazlılar, 3 dakika sonra Moryke Fofana’nın şok golüyle aradaki farkı 4’e çıkardı (4-0).

ŞAMPİYONLUK TESCİLLENDİ

78’de sağ kanattan gelişen atakta Ahmet Sagat topu ağlara gönderdi ancak gol ofsayt gerekçesiyle VAR’dan iptal edildi. 82’de gelişen konuk takım atağında Cordeiro durumu 4-1 yaptı. Karşılaşmanın geri kalan bölümlerinde iki takımın da atakları sonucu değiştirmedi ve Yılport Samsunspor, rakibini 4-1 mağlup ederek puanını 69 yaptı ve Süper Lig’e şampiyon olarak çıkmayı da tescilledi.

Ayrıca maç önü seramonisinde Keçiörengücülü futbolcular sahaya çıkan Samsunsporlu futbolcuları alkışladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

17. dakikada ara pasına iyi hareketlenen Osman'ın şutunu kaleci Metin 2 hamlede kontrol etti.

39. dakikada Zeki Yavru'nun ortasına iyi yükselen Mücahit'in kafa vuruşu filelerle buluştu. 1-0

54. dakikada Fofana'nın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Tanque, meşin yuvarlağı filelere yolladı. 2-0

63. dakikada Zeki Yavru'nun pasında defansın arkasına sarkan Osman, düzgün bir vuruşla topu filelere yolladı. 3-0

66. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Fofana, kaleciyi geçerek meşin yuvarlağı boş filelere yolladı. 4-0

82. dakikada Szumski'nin hatasını iyi değerlendiren Anderson, takımının ilk golünü kaydetti. 4-1

Stad: 19 Mayıs

Hakemler: Oğuzhan Aksu, Suat Güz, Ömer Aydın

Samsunspor: Jakup Szumski, Zeki Yavru (Bennasser dk. 85 ?), Alim Öztürk, Yusuf Abdioğlu, Mücahit Albayrak (Soner Gönül dk. 68), Harris (Barış dk. 68), Osman Çelik (Celil dk. 68), Soner Aydoğdu, Yusuf Emre Gültekin, Fofana (Ahmet Sağat dk. 73), Douglas Tanque

Yedekler: Aykut, Cihan, Emre Demir, Bedirhan, Polat

Teknik Direktör: Hüseyin Eroğlu

Ankara Keçiörengücü: Metin Uçar, Muharrem Cinan, Batuhan Yayıkçı, Erkam Reşmen, Bekir Karadeniz (Abdullah dk. 59), Aykut Çeviker (Mikail dk. 59), Musa Aktaş (Christian dk. 70), Hamza Gür, Jurgen Bardhi, Aly Malle (Melih dk. 46), Rashad Muhammed (Anderson dk. 59)

Yedekler: Boran, Alpay, Haşim

Teknik Sorumlu: Tacettin Bakacak

Goller: Mücahit (dk. 39), Tanque (dk. 54), Osman (dk. 63), Fofana (dk. 66) (Samsunspor), Anderson (dk. 82) (Ankara Keçiörengücü)

Sarı Kartlar: Mücahit, Soner Aydoğdu (Samsunspor), Muharrem, Erkam (Ankara Keçiörengücü)


AK Partili Ersan Aksu’dan Terme’ye çıkarmaÖnceki Haber

AK Partili Ersan Aksu’dan Terme’ye çıkar...

Terme’de trafik kazası: 2 yaralıSonraki Haber

Terme’de trafik kazası: 2 yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!