Reklamı Geç
amazon avcılar reklam

ÇİFTÇİLER İSYANDA!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇİFTÇİLER İSYANDA!
Emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5000 TL. ödeme yapılması için çıkarılan 7464 sayılı kanunda halen çalışanların kapsam dışı tutulması isyan ettirdi.

Başta emekli dernekleri olmak üzere bir çok kuruluşun karşı çıktığı uygulamaya ilçemizde Ziraat Odası bir açıklama yaparak katıldı.

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün yaptığı açıklamada;

“Kanunla bu düzenlemeye rağmen bazı çiftçilerimizin bu ödemeden yararlanmak amacıyla kayıtlı bulundukları odalardan ayrılma üyeliğini sonlandırma talebinde bulunduklarını öğreniyoruz. Bunun bir işe yaramayacağınız üyelerimizin mağduriyetine neden olacak bu durumdan sakınmaları gerekir” diyerek şu görüşlere yer vermiştir.

“Bilindiği gibi, 02 Kasım 2023 tarih ve 32352 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 7464 sayılı Kanunun 20 inci maddesi ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa eklenen geçici 98 inci madde ile 2023 yılı Ekim ödeme döneminde gelir veya aylık ödemesi yapılanlara bir defaya mahsus olmak üzere 5.000,00 TL ödeme yapılacağı hükme bağlanmıştır.

 Ancak aynı düzenleme ile emekli maaşı bağlananlardan her hangi bir işyerinde veya kendi nam ve hesabına (çiftçiler) çalışmaya devam edenlerin bu ödemeden yararlanamayacağı da hükme bağlanmıştır.

Buna göre, Ekim 2023 sonuna kadar oda kaydı bulunan emekli çiftçilerimizin bu ödemeden yararlanamayacaktır.

Kanunla getirilen bu düzenlemeye rağmen bazı çiftçilerimizin bu ödemeden yararlanmak amacıyla kayıtlı bulundukları odalardan ayrılma/üyeliğini sonlandırma talebinde bulundukları öğrenilmiştir.

Ekim 2023 ayı sonu itibariyle oda kaydı bulunan emekli çiftçilerimiz bu ödemeden yararlanamayacağı için oda kaydının sonlandırılmasının bu ödeme için herhangi bir yararı olmayacaktır.

Odadan kayıt sildirme talebinde bulunan çiftçilerimize bu durumun izah edilerek, üyelerimizin mağduriyetine neden olacak bu durumun önlenmesi hususunda gereğini ödemle rica ederiz.”


TERME’DE SOKAK NE DİYOR?Önceki Haber

TERME’DE SOKAK NE DİYOR?

New YorkSonraki Haber

New York

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!