YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Elinize sağlık ‘Terme Bilgi Gazetesi’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elinize sağlık ‘Terme Bilgi Gazetesi’
Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’na yapılan ay yıldız bayrak figürasyonu meydana renk kattı. İlgili projenin toplam bedelinin 499 bin TL olduğunu ihalenin ise ilçede basın sektöründe faaliyet gösteren Terme Bilgi Gazetesi’nin alması tepkilere neden oldu.

Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda bulunan saat kulesi önceki dönem belediye başkanı Şenol Kul’un görev sürecinde yıkılmıştı. O günden itibaren yapı inşası gerçekleştirilmeyen meydana, Terme Belediyesi’nin 2021 yılında çıktığı ihale sonucu ay yıldız bayrak figürasyonu projesi gerçekleştirildi.

MEYDANA RENK KATTI

Geçtiğimiz hafta montajı tamamlanan gösterişli ay yıldız bayrak figürasyonu Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’na kırmızı beyaz renkleriyle yeni bir hava kattı. Terme Belediyesi’ne teşekkürlerini ileten vatandaşlar, “Termemizde uzun yıllardır sembolik bir yapı yok. Fındık, pirinç, patoz gibi ilçenin temel değerlerini taşıyan objelerin heykellerinin yapılacağı konuşuluyordu. Bu zamana kadar şehrin hiçbir noktasında bunlardan birini görmedik. Ancak yapılan bayrak heykelini de takdir ediyoruz. Şehrin meydanında hoş bir görüntü oluştu” ifadelerini kullandılar.

İHALE BEDELİNE ve YÜKLENİCİSİNE TEPKİLER SÜRÜYOR

Terme ile özdeşleşmiş olan saat kulesinin yıkımının üzerinden yaklaşık 5 yıl kadar bir süre geçti. Saat kulesinin ardından ise ilçe meydanının yeni simgesi ay yıldız bayrak oldu. Temmuz 2021 tarihinde ihaleye çıkılan ve Ekim 2021 tarihinde tamamlanan projenin 499 bin TL olan toplam maliyetini duyan vatandaşlar şaşkınlık yaşarken aynı zamanda ihalenin yüklenici firması olan Terme Bilgi Gazetesi’ne tepki gösterdiler.

BİLGİ GAZETESİ SAHİBİ KİMDİR?

Matbaa ve gazetecilik sektöründe faaliyet gösteren Bilgi Ofset Matbaacılık ve Gazetecilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, belediyeden aldığı son ihaleyle birlikte halkın tepkisiyle karşılaştı. Gazetecilik sektörüyle uğraşan kişilerin her zaman objektif olması gerektiğinin altını çizen vatandaşlar, ilçedeki yerel yayın organının belediyeden aldığı bu ihaleye karşı çıktılar.

Terme Bilgi Gazetesi’nin 2020 yılından itibaren, AK Parti Terme İlçe Teşkilatı’nda uzun yıllar yer alan ve geçtiğimiz aylarda partiden istifa eden Süleyman Karapıçak ve Yaşar A.’nın yönetiminde olduğu biliniyor.

İlgili ihale kapsamında Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’na 1 adet ay yıldız bayrak figürasyonu, 4 adet ‘Terme’ yazılı aydınlatmalı kutu harf ile Çarşamba Caddesi ve Ünye Caddesi’nde olmak üzere toplamda 2 adet şehir giriş taglarının restorasyonu yer alıyor.

Anahtar Kelimeler:
Yeni sağlık ocağı 2022’de hizmete girecekÖnceki Haber

Yeni sağlık ocağı 2022’de hizmete girece...

Eski muhtar Hidayet Ergün dualarla anıldıSonraki Haber

Eski muhtar Hidayet Ergün dualarla anıld...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!