YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Evci’de Başlayan Cezaevinde Biten Serüven!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Evci’de Başlayan Cezaevinde Biten Serüven!
Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K., ‘rüşvet iddiaları’ üzerine yapılan incelemeler sonucunda makamında tutuklandı. Daire Başkanının evinde ve makamında yapılan incelemeler sonucunda çelik kasa içerisinde milyon liralar ve değerli eşyalar ele geçirildi.

Önceki dönemde Terme Belediyesi’nde de görev yapan Bahattin K. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde rüşvet iddiaları ile gündeme gelmişti. Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K.’nın iş insanlarından rüşvet istediği yönünde iddialara karşı savcılık harekete geçti. Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Bahattin K. makamında gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Mali Şube ekiplerinin Bahattin K.’nın evinde ve makamında yaptığı arama sonucunda milyonlarca lira nakit para ve kıymetli eşyalar ele geçirildi.

Bahattin K.’nın Zirveye Ulaşan Kariyeri

1980 Samsun doğumlu olan Bahattin K., ilk, orta ve lise eğitimini Samsun'da tamamladı. Lise sonrası kazandığı KPSS ile memuriyet hayatına Terme’nin beldesi olan Evci Belediyesi’nde zabıta memuru olarak başlayan Bahattin K., üniversite eğitimini tamamlamadan AK Partili İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un 2004-2009 döneminde düz memur olarak yatay geçişle belediyede işe başladı.

Maliye ve iktisat mezunu olmayan Bahattin K., 2009 seçimlerinde MHP'den seçimlere giren ve İlkadım Belediye Başkanı seçilen Necattin Demirtaş'ın zamanında, 'Memurlukta Yükseliş Sınavı'na bile girmeden Özel Kalem Müdürlüğü kadrosundan mali hizmetlerde müdürlük görevine getirildi.

Aradan geçen 5 yıl akabinde AK Parti listesinden seçime giren Erdoğan Tok'un İlkadım Belediye Başkanı seçilmesiyle birlikte, hakkında çıkan bazı iddialar nedeniyle dönemin İlkadım Belediye başkanı Erdoğan Tok tarafından kızağa çekildi ve düz memur olarak görevlendirildi.

Terme’deki Görev Süreci

2014 – 2015 döneminde Terme Belediye Başkanlığı görevini yürüten Şenol Kul döneminde ise Bahattin K. Terme Belediyesi’nde Mali İşler Müdürlüğü görevine başladı. Bu görevi 5 yıl sürdüren Bahattin K. 2019 yerel seçimlerinde Şenol Kul’un başkanlıktan emekli olması ve yerine Ali Kılıç’ın gelmesi üzerine bir süre görevine devam etti.

Terme’den Samsun’a Transfer

Bahattin K., bu dönemler içinde Kamu Yönetimi ve Yerel Yönetimler bölümünü başarıyla tamamladı. 2019 seçimlerinde göreve gelen AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, belediyede yeni bir yapılanmaya giderek daire başkanlarını değiştirdiği bir ortamda, Bahattin K.’yı Büyükşehir Belediyesi'ne transfer etti. Bu dönemde Terme Belediyesi eski Başkanı Şenol Kul'un mevcut başkanlar Ali Kılıç ve Mustafa Demir’i personel konusunda uyardığı da iddia edildi.

Servet Ortaya Çıkmaya Başladı!

Büyükşehir yasasından önce faaliyet gösteren Evci Belediyesi’nde kariyerine zabıta memuru olarak başlayan ve yıllar sonra SBB’de Mali Hizmetler Daire Başkanlığı görevini sürdüren Bahattin K.’nın evinde ve makamında Mali Şube ekipleri tarafından yapılan inceleme sonucunda çelik kasa içerisinde 10 milyon lira nakit para ve değerli eşyalar bulunduğu öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
Jandarma dedektifleri aranan şahsı yakaladıÖnceki Haber

Jandarma dedektifleri aranan şahsı yakal...

Başkan Yavuz: “Kılıç Şaibeyi Ortadan Kaldırmalıdır”Sonraki Haber

Başkan Yavuz: “Kılıç Şaibeyi Ortadan Kal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!