Terme Din Görevlileri Derneği’nde Yeni Dönem

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Terme Din Görevlileri Derneği’nde Yeni Dönem
Terme Din Görevlileri Derneği yeni Başkanı Savaş Kengil, diyanet camiasının tüm mensuplarının derneğe üye olmaya davet etti.

Terme Din Görevlileri Derneği’nin yeni Başkanı Savaş Kengil ve yönetim kurulu üyeleri Terme Vizyon Gazetesi’ni ziyarette bulunarak dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

8 Mayıs 1973 tarihinde kurulan Terme Din Görevlileri Derneği’nin günümüzde ilçede görev yapan 350’ye yakın din gönüllüsünü birlik ve beraberlik içerisinde bir çatı altında topladığını belirten Başkan Savaş Kengil, “Din gönüllüsü kardeşlerimiz her türlü zorluklara rağmen ülkemizin her köşesinde bir yıldız misali devletimizi, milletimizi, dinimizi temsil etmektedirler. Din görevlileri yılmadan, üstün gayret ve azimle insanımızın doğumundan ölümüne kadar her zaman göreve hazır bir şekilde teyakkuz halinde beklemektedirler. Din hizmetini yürüten kardeşlerimiz edep, ahlak, üslup, giyim kuşam ve tevazu timsali birer örnek olarak toplumun her kesimine rol model olan örnek kimselerdir. Bu bağlamda bizler Terme Din Görevlileri Derneği olarak her zaman iyinin, doğrunun, hakkın, adaletin yaşadığımız topluma hakim olması için din hizmeti sunan imam müezzin, Kur'an Kursu hocası, kadın Kur'an Kursu hocalarımız, müftülükte çalışan personelimizle birlikte her daim dinin doğru kaynaktan öğrenilmesi ve öğretilmesi için takatimizin sonuna kadar çalışarak  elimizden gelen bütün gayreti göstererek mücadele eden bütün din gönüllüsü kardeşlerimizle birlikte bu toplumun hizmetinde olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” dedi.

Başkan Savaş Kengil, mevcutta ve önceden Terme’de görevli olan bütün diyanet camiası mensuplarını Terme Din Görevlileri Derneği’ne üye olmaya davet ederek, şu açıklamalarda bulundu:

“4-6 yaş Kur'an Kurslarıyla ve 7’den 70’e herkese Rabbimizin kelamı olan Kur’an-ı Kerim’i öğreten Kur'an Kursu öğreticisi kardeşlerimizle, ilçemizin her tarafında bülbül gibi sesleriyle ezan okuyan müezzin kayyım kardeşlerimizle, gece gündüz demeden yer, zaman, mekan mefhumu gözetmeden her daim mesaiye hazır olan imam hatip kardeşlerimizle, sahada din hizmeti sunan bizlerin idari ve resmi anlamda işlemlerini yürüten müftülükte çalışan çok değerli kardeşlerimizle birlikte her zaman hizmete hazırız. Sadece erkeklerin egemen olduğu bir anlayışla değil kadınlarımızın da bu sosyal etkinliklerde rol alması için planlamalarımızı yapıyoruz. Amacımız, birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe bu hizmeti en üst seviyeye çıkarmaktır.”

Terme Vizyon Gazetesi İmtiyaz Sahibi Caner Çam tarafından karşılanan Terme Din Görevlileri Derneği mensuplarının ziyareti hatıra fotoğrafı çekinilmesiyle son buldu.


Başkan Kul, “Muhtarlarla işbirliği ve iletişim güçlenecek”Önceki Haber

Başkan Kul, “Muhtarlarla işbirliği ve il...

Samsun, 19 Mayıs coşkusunu bu yıl da Vestel ile kutlayacakSonraki Haber

Samsun, 19 Mayıs coşkusunu bu yıl da Ve...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!