Reklamı Geç
Zeynep bastik reklam

Terme ESO’da seçim tarihi ertelendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Terme ESO’da seçim tarihi ertelendi
16 Ocak tarihinde yapılması planlanan Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası genel kurulu, seçime 2 gün kala oda üyelerine sms gönderilerek ertelendiği açıklandı.

Terme Esnaf ve Sanatkârlar Odası olağan genel kurulu 16 Ocak 2022 tarihinde, çoğunluk sağlanamazsa aynı yerde 23 Ocak tarihinde yapılacaktı. Seçime 2 gün kala Esnaf Odası yönetimi tarafından alınan karar doğrultusunda seçimin 23 Ocak tarihine ertelendiği oda üyelerine sms yoluyla bildirildi.

“AMAÇLARI NEDİR?”

Genel kurula 2 gün kala mevcut yönetim tarafından alınan kararın karşısında olduklarını dile getiren Terme Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkan adayı Barış Aktepe, oda üyelerine danışılmadan alınan bu karara tepki gösterdi.

“Korona salgını bahane edilerek neyden kaçılıyor?” diyen Barış Aktepe, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Terme Esnaf ve Sanatkârlar Odası yönetimini bu davranışlarından ötürü kınıyorum. Seçimler bir yarıştır, adaylar yarışçı, seçmen ise jüridir. Bu seçim öyle ya da böyle olacak. Seçime 2 gün kala oda tarafından üyelere atılan erteleme mesajı tamamen işgüzarlıktır. Mevcut yönetimin gerçekten amaçları nedir? 16 Ocak tarihinde yapılacak olan seçim de zaten salt çoğunluk sağlanamazsa 23 Ocak’a ertelenecekti. Eğer böyle bir karar alınacaksa bu kararın oda üyelerine danışılması ve daha önceden bildirilmesi gerekiyordu. Seçime 48 saat kala seçmenin aklını karıştırmaya gerek yok. 16 Ocak olmasa da 23 Ocak’ta esnafımız gereken cevabı verecektir.”

Terme Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından oda üyelerinin cep telefonlarına gönderilen bilgilendirme mesajında şu ifadelere yer verildi:

“Terme Esnaf Sanatkarlar Odasının Ocak ayı içerisinde yapılacak olan, olağan genel kurulun gerçekleşebilmesi için yasa gereği seçmen sayısı 1420 kişinin 711 kişisinden 16 ocak günü saat 10.00 ila 11.00 saatleri arasında 1 saat içerisinde imzalarının alınması ve genel kurulun seçime açılması gerekmektedir. Covid sürecinde de olduğumuzdan 711 kişinin 1 saatte bir arada kalabalık olacağı riski düşünülmüş, daha geniş vakit olan 10.00 – 17.00 arasında 7 saat içerisinde seçimin daha az riskli olacağından seçimin 23 Ocak 2022’de belirlenen adreste yapılması uygun olacağı düşünülmektedir. Takdir saygı değer esnaflarımızındır.”


Pozitif olduğunu öğrenen tır sürücüsü kaza yaptıÖnceki Haber

Pozitif olduğunu öğrenen tır sürücüsü ka...

Tarım maliyetlerinde yüzde 400’ü aşan artışlar var!Sonraki Haber

Tarım maliyetlerinde yüzde 400’ü aşan ar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!