YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Terme halk pazarında korkutan yoğunluk

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Terme halk pazarında korkutan yoğunluk
Terme’de kurulan halk pazarında yoğunluk yaşanırken, sosyal mesafe kuralı zaman zaman ihlal edildi.

Korona virüs ile mücadele kapsamında başlatılan 17 günlük tam kapanma döneminde kapalı olan halk pazarları İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle 10.00-17.00 saatleri arasında açıldı. Yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapılan Terme halk pazarında yoğunluk oluştu. Pazar alanında zaman zaman sosyal mesafe kuralı unutulurken, kimi vatandaşların doğru şekilde maske kullanmadığı tespit edildi.

Korona virüs yüz binde görülen vaka sayısına göre Samsun geçtiğimiz haftalarda Türkiye genelinde ilk sırada yerini alıyordu. Alınan tedbirler ve vatandaşların duyarlılığı sonucunda bu tabloda değişim yaşanarak Samsun görülen vaka sayısında düşüşe geçti. Ancak tam kapanma süreciyle beraber özellikle büyükşehirlerden kırsala dönüşün başlamasıyla birlikte korona virüs korkusu dinmek bilmiyor.

DENETİMLER SÜRDÜRÜLÜYOR

Halk pazarlarında rehavetle beraber yoğunluk oluşmaması, maske, mesafe ve hijyen kurallarının ihlal edilmemesi için denetimler sıklıkla tekrarlanıyor.  Pazar yerindeki denetimlere Terme Kaymakam Vekili Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Terme Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Özcan katıldı.

Tam kapanma sürecinde vatandaşlar ve pazarcı esnafıyla görüşen Başkan Ali Kılıç, “İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında tam kapanma sürecinde ilçemizde kurulan halk pazarının denetimini gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızı, dikkatli olmaya davet ediyoruz. İçerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına kesinlikle çok dikkat etmeliyiz. Rehavete kapılmak gibi bir durum söz konusu olmamalı” diye konuştu.

Halk pazarının açıldığı ilk saatlerde görülen aşırı yoğunluk, ilerleyen saatlerde pazar tezgâhlarının boşalmasıyla düşüşe geçti. Ancak kimi tezgâhlarda kalan sebze ve meyvelere akın eden vatandaşların sosyal mesafeyi hiçe saydığı gözlemlendi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun’da 25 Afgan uyruklu kaçak yolcu yakalandıÖnceki Haber

Samsun’da 25 Afgan uyruklu kaçak yolcu y...

Terme’de otomobil yayaya çarptı: 1’i ağır 2 yaralıSonraki Haber

Terme’de otomobil yayaya çarptı: 1’i ağı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!